Masoneria milițienilor-doctori e doar o obscură adunătură de hoți

de Moise Guran

După carnagiul făcut la DIPI de către procurorii anticorupție, probabil zilele acestui serviciu secret sunt numărate. La drept vorbind, cea mai utilă faptă de arme din istoria de 25 de ani a DIPI a fost “dezertarea” a trei ofițeri care au povestit la DNA exact abuzurile șefului suprem de atunci, Gabriel Oprea.

petre toba

Atâta doar că DNA-ul nu s-a oprit la Oprea. Intrați în fondurile operative ale acestui pseudo-serviciu secret (nu se află sub control parlamentar, așa cum prevede Constituția) procurorii au descoperit că acești bani publici erau folosiți de șefii DIPI ca pe cardul de cumpărături… În ultimii doi ani, cel puțin, mai marii acestui serviciu fie au băgat mâna până la cot, fie doar au ciupit mărunțiș de 1500 de lei (nici cât salariul mediu pe economie) fie au deturnat banii către măreții de protocol pentru ei și șefii lor. 

Adevărul a aflat cele mai multe detalii despre dosarul aflat la DNA, probabil într-o fază avansată acum.

Vă reamintesc faptul că, în primăvară, când a intrat prima dată în fondurile operative, am avertizat-o pe Kovesi, la televizor, în emisiunea Biziday, că își va pune în cap toate, dar toate serviciile secrete. La DIPI era șef atunci un fost ofițer SRI (trimis și el în judecată de către DNA între timp, pentru fapte similare). De atunci, Kovesi a trecut printr-un scandal cu șeful SIE, a rămas fără ajutor de la SRI, ba chiar s-a trezit și urmărită de niște spioni privați… O nebunie! Asta pentru că niciun serviciu secret nu vrea ca procurorii să-și bage nasul în Fondurile Operative. Că să vezi, că-s bani publici… nu frate, sunt bani la secret! 

Și, așa cum înțeleg din comunicatul DNA, blambecii ăștia de la DIPI secretizau cu tupeu orice tâmpenie cumpărau, chiar dacă, din ce știu eu, Curtea de Conturi are competențe de control inclusiv pe acei bani. Ceea ce arată nu numai o lipsă de jenă cât mai ales puterea și exercițiul peste timp al furtișagului strict secret. Logic, nu? Dacă nimeni n-avea o jenă în a secretiza aberații, furăciuni mărunte sau deturnarea unui răhățiș de 210.045,94 lei, atunci oamenii poate chiar erau protejați. Și înainte de picarea lui Oprea (Victor Ponta și-a trecut oficial în subordine directă acest serviciu secret în 2012, dar el a fost oricum acaparat de premier încă de pe vremea lui Adrian Năstase) dar și după picarea lui Oprea. Poate mai rețineți faptul că, după ce s-a aflat că trei ofițeri DIPI (erau responsabili chiar de anticorupție, la vremea respectivă i-am botezat Îngerii lui Oprea) făcuseră dezvăluiri complete la DNA, conducerea MAI, inclusiv ministrul Petre Tobă, le-au trimis controale tematice, care i-au investigat pentru grave nereguli pe linia protecţiei informaţiilor clasificate. Adică pentru faptul că dezvăluiseră clasificarea ca secret de stat a furturilor.

Deși în acest an DIPI a schimbat doi șefi (demiși de Cioloș după începerea urmăririi de către DNA) e clar de acum că protecția e mai înaltă de atât. Și că e o chestiune de timp până când procurorii vor afla care este implicarea actualului ministrului Tobă, fost șef al Poliției Române pe timpul lui Oprea, ministru de Interne, după aceea. De patru ani, Tobă este în poziția de a controla direct DIPI. Iar DIPI face ce a făcut și strămoșul său UM 0215, spionaj politic, filaje și contra-filaje de operetă și achiziții. 

Ceea ce nu cred că vom afla prea curând, este sursa puterii lui Tobă, pe care Cioloș n-a putut să îl schimbe până acum. E o chestiune la fel de obscură ca și sursa puterii lui Gabriel Oprea. O vastă rețea de interese penetrează, legând în același timp, clasa politică, serviciile secrete, administrația publică, poliția, într-o amiciție întunecată al cărei liant este banul public. Poate și rețeaua de doctori/doctorate, copiate de la unii la alții. Ceea ce a dezvăluit acum DNA-ul, sunt convins, e doar o mică parte, un colț de cearșaf ridicat de pe mizeria unui tablou înfiorător.

previously