(P) Premieră naţională: Macaraua uriaşă fabricată în Timişoara lucrează în şantierul naval din Tulcea
O macara gigant proiectată şi executată în premieră naţională de grupul PROMPT-UMT lucrează deja la construcţia navelor în şantierul Vard Tulcea. Macaraua uriaşă de 120 de tone a implicat munca a peste 40 de specialişti şi 200 de muncitori va fi utilizată în tandem cu sora ei geamănă, astfel încât împreună vor putea manevra 240 de tone.
Înălţimea acesteia este de 96 de metri, cu 6 metri mai mare decât Catedrala Mitropolitană din Timişoara, cea mai înaltă biserică din România şi poate ridica în acelaşi timp circa 100 de autoturisme până la înălţimea unui bloc de 15 de etaje.
“Cel mai spectaculos lucru la acest proiect este conceptul, gândirea, performanţa utilajului; sunt mai apoi materialele care se regăsesc, toate acestea reprezetând o gândire românească, un concept românesc.”, spune Mihai Olariu, preşedinte Prompt-UMT.
Acest concept nou este un rezultat al colaborării interdisciplinare: proiectare, construcţii metalice, mecanisme, instalaţie electrică, acționată cu echipamente moderne, conform ultimelor noutaţi mondiale şi europene în materie de instalaţii de ridicat de acest tip. Utilizarea unor oţeluri speciale corelate cu soluţii inovatoare ale construcţiei metalice, dar şi a mecanismelor, este noutatea absolută pe care o aduce aceast echipament deosebit.
Despre PROMPT-UMT
Lider tradiţional românesc în domeniul utilajelor de ridicat de orice capacitate, al construcţiilor metalice şi industriale, PROMPT-UMT oferă soluţii complete, moderne, permanent adaptate la nevoile clienţilor. Grupul face parte din noua elită a industriaşilor români care se formează după anii ’90, reuşind să renască industria românească de profil prin menţinerea şi întărirea unui brand naţional şi regional. Istoria grupului se întinde pe parcursul a peste 65 de ani, anul 1949 fiind anul înfiinţării institutului de cercetare-proiectare (părintele spiritual al PROMPT), urmat de 1960 când s-a născut UMT, prin comasarea Întreprinderii Metalurgice Bănăţene cu Atelierele „Pădurea Verde”, din cadrul Atelierelor C.F.R. Timişoara. Au fost create aici de-a lungul timpului mii de locuri de muncă (8100 oameni lucrau în 1989 în companie), iar în prezent aici lucrează 550 de angajaţi a căror poveşti de viaţă sunt legate de una din cele mai mari companii din România, împreună reuşind să colaboreze pentru crearea unui jucător activ pe piaţa internaţională.