Când aurul e doar o bulă…
de Bogdan Bobic, Sales & Seminar Manager, Deltastock AD Sucursala Bucuresti
Metalele prețioase par să continue marșul forțat către noi maxime. În acest context am asistat la noi maxime consecutive ale argintului iar aurul a reusit si el după două tentative eșuate să treacă de zona de rezistentă din jurul valorilor de 1440-1450. O dată străpunsă această zonă am asistat la o miscare ascendentă puternică ce a dus cotația aurului la un maxim de 1476,21 USD pe uncie. În ciuda vocilor care spuneau că aurul si argintul si-au atins maximul sau cel putin se află într-o zonă care va conduce la corecții ample si la o încetinire a trendului ascendent, metale prețioase sunt puternic susținute în principal de temerile privind inflația,dar si de criza deficitelor din Europa alături de situația care se păstreaza tensionată în Orient. Un alt factor de sprijin pentru aprecierea aurului si argintului este reprezentat de dolarul slab. In cazul unei schimbări a politicii monetare a FED am putea asista la o apreciere a dolarului si implicit la corecții ale metalelor si mărfurilor. Deaseamenea este posibil să asistam la corecții bazate pe marcarea profiturilor de pe pozițiile long.
Avînd în vedere acest context vă invitam să vă spuneți părerea despre evoluția aurului.Este acest trend legitim? Ne confruntăm cu o nouă bulă speculativă? Dacă da, am vazut maximul bulei sau suntem incă în plină creștere?
Vă puteţi testa fără riscuri diferitele scenarii prin intermediul unui cont demo.
În final, o scurtă precizare: Informațiile si opiniile prezentate în materialele realizate de Deltastock au scopuri exclusiv informative. Acestea nu reprezintă o recomandare de a iniția sau a nu iniția o tranzactie cu un anumit instrument financiar, si nici sugestie de strategie de investiții.